Oude meesters op canvas

Ben je opzoek naar een reproductie van oude meesters op canvas?
Een échte Rembrandt of van Gogh is voor de meeste liefhebbers onbetaalbaar. Veelal kosten deze schilderijen inmiddels vele miljoenen. Toch kan ook jij een prachtig doek van een oude meester aan de muur hangen. In de collectie, “reproductiesvindt je de mooiste werken van oude meesters op canvas.

Wil je de oude meester collectie direct bekijken? Klik dan op onderstaande afbeelding.

Oude meesters op canvas

WIE WAREN DE OUDE MEESTERS UIT DIE TIJD?
De bekendste schilders die tot de oude meesters uit de gouden eeuw mogen worden gerekend zijn natuurlijk;

  • Rembrandt van Rijn
  • Jan Davidsz de Heem
  • Vincent van Gogh
  • Johannes Vermeer

Maar er zijn natuurlijk veel meer schilders die prachtige barok meesterwerken hebben gemaakt in die tijd. Alle topstukken vind je in deze collectie.

KARAKTER
Alle afbeeldingen die wij drukken op canvas proberen wij zo veel als mogelijk in de buurt te houden van het origineel. Dat betekent dat de breukjes in de verflaag die ontstaan zijn in de loop der eeuwen zichtbaar zijn, net als eventuele verfstrepen. Dit geeft de afbeelding veel meer karakter dan wanneer je het digitaliseert en perfectioneert.

HOE OUD ZIJN DE ORIGINELE SCHILDERIJEN VAN DE HOLLANDSE MEESTERS?
De gloriedagen van de oude meesters dateert ongeveer vanaf het jaar 1400 tot ca. 1800.
In deze eeuwen werden veel schilders opgeleid tot kunstschilder. Bij het succesvol afronden van een opleiding kon je toetreden tot het schildersgilde en mocht je zelf ook lesgeven. De grote schilders zoals hierboven genoemd leefden allemaal in deze periode.

WAT IS CANVAS NOU PRECIES?
Tegenwoordig is canvas een ruim begrip geworden omdat ook veel synthetische materialen (plastic) als canvas worden verkocht. Traditioneel canvas waar de oude meesters hun meesterwerken op maakten zijn gemaakt van stof, ook wel schildersdoek genoemd. Meestal werd hier katoen voor gebruikt welke zo fijn als mogelijk werd geweven waardoor de doeken in onbeperkte grotes konden worden geproduceerd. Hierdoor was het bijvoorbeeld mogelijk om één van de duurste schilderijen ter wereld te kunnen maken, De Nachtwacht.
Bij canvas-kopen.nl maken wij de canvassen nog steeds van fijn geweven katoen van natuurlijk oorsprong. Hierdoor benader je de uitstraling van weleer het beste, want zeg nou zelf, een prachtige oude meester op glimmend plastic is toch geen gezicht.

WAT IS DE LEVERTIJD VAN JULLIE CANVASSEN?
De levertijd van een canvas schilderij is afhankelijk van het formaat. Een 40x60cm is bijvoorbeeld sneller droog dan een 150x100cm. Hierdoor geven wij levertijd van 3 tot 5 (werk)dagen aan. Wij maken alle canvassen zelf, zo bedrukken wij het doek, spannen het op een houten frame en geven het nadien nog een behandeling waardoor het vele jaren mee gaat.

BEPAAL JE FORMAAT
Bij canvas-kopen.nl bepaal je zelf het formaat. Heb je een grote bank of kast dan wil je daar natuurlijk ook een groot canvas schilderij boven hangen, maar heb je ergens een klein tafeltje of stoel staan, dan ben je waarschijnlijk opzoek naar een kleiner exemplaar om je muur mee te decoreren. In de productafbeeldingen kun je goed zien hoe de verschillende formaten eruit zien. Ook zie je close-ups van het canvas (materiaal) en het houten frame zodat je precies weet wat je koopt.

HOE HANG IK EEN CANVAS SCHILDERIJ OP?
Dat is erg eenvoudig, je ontvangt bij een canvas altijd een ophangbeugel waarmee je het canvas eenvoudig aan de muur hangt. Een stevige schroef of spijker in de muur is al voldoende om het canvas mee op te hangen. Heb je gekozen voor een canvas met een brede verhouding of een groot formaat, dan ontvang je twee ophangbeugels.
Ophangen hoeft trouwens niet persé, je ziet tegenwoordig steeds vaker dat een canvas word neergezet, een kleiner schilderij kan erg mooi op een dressoir staan bijvoorbeeld, maar een groot schilderij staat ook erg mooi op de grond.

STILLEVENS
Een favoriet thema van veel oude meesters was toch wel het stilleven. Prachtige boeketten met bloemen aangevuld met insecten en schelpen, maar ook het schilderen van voedsel kwam veel voor. Er werden soms maanden of zelfs jaren voor uitgetrokken om de meesterwerken te perfectioneren. In deze collectie vind je een uitgebreid assortiment van deze stillevens met verbluffende details.

✓ uitmuntende kwaliteit
✓ snelle levering
✓ bepaal zelf het formaat

Bekijk hieronder onze 6 favoriete oude meesters op canvas

De meeste schilderijen en kunstwerken van de oude meesters op canvas hangen tegenwoordig in het Rijksmuseum of het Mauritshuis. Tijdloze wanddecoratie voor ieder interieur met beroemde werken. Oude meesters op canvas word medemogelijk gemaakt door het Rijksmuseum en het Mauritshuis.

© 2020 - 2023 Canvas kopen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel