Carpaccio schilder

Vittore Carpaccio was een getalenteerd Venetiaanse kunst- schilder. Carpaccio werd echter in 1455 geboren als Piero Scarpazza, maar liet later zijn naam veranderen naar Vittore Carpaccio.
Doordat hij meerdere namen heeft gehad, en er meer mensen waren met dezelfde naam, is er maar weinig over het leven van deze schilder bekend óf met zekerheid vast te stellen dat het in de geschriften van toen, om de schilder Carpaccio gaat.

Wil je onze Carpaccio collectie bekijken, klik dan hier

Wat weten we wel?

Carpaccio is geboren in Venetië, zijn vader was een handelaar in leer, het vleesgerecht carpaccio is naar hem vernoemd in de 20e eeuw en hij is waarschijnlijk in de leer geweest bij Gentile Bellini. Meer is er eigenlijk niet bekend over deze getalenteerde schilder. Toch kunnen we, wanneer wij zijn schilderijen goed bekijken, veel informatie winnen over zijn unieke schilderijen en zijn voorliefde van specifieke kleuren. Zo lijkt zijn stijl en manier van schilderen heel erg op die van Cima da Conegliano. Er zijn geen aanwijzingen dat Vittore een link had met deze schilder, maar zijn schilderijen lijken wél beïnvloed of op zijn minst- geïnspireerd door deze kunstschilder.
Wat je in alle schilderijen van Carpaccio terug ziet is zijn voorkeur voor de kleuren rood en wit. Deze twee kleuren komen in vrijwel al zijn schilderijen voor. Soms als detail, maar meestal als dominante kleur. Juist door de dominantie van de kleur “rood” in zijn schilderijen is het gerecht, wat uit rood vlees bestaat, naar de schilder Carpaccio vernoemd.

Vittore Carpaccio is uiteindelijk bekend geworden door zijn negen schilderijen over de legende “Heilige Ursula” waarvan wordt getwijfeld of ze echt heeft bestaan. De schilderijen zijn, ondanks de leeftijd, in een zeer goede staat. De meeste schilderijen van Carpaccio hangen in Italië, maar ook het Rijksmuseum is in het bezit van enkele van zijn meesterwerken, althans schilderijen die aan hem zijn toegeschreven.

De befaamde Carpaccio schilder uit Venetië, Italië welke prachtige schilderingen heeft gemaakt, meestal op paneel met olieverf. Zijn werken hadden meestal een religieus karakter wat doet vermoeden dat de schilder, Carpaccio een religieus man was. Bekijk de collectie van Carpaccio schilder hier.

© 2020 - 2023 Canvas kopen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel