Wat is canvas?

Canvas, je komt het vaak tegen, maar wat is canvas eigenlijk?
Canvas is een geweven stofsoort welke traditioneel gemaakt is van katoen. Dit is al eeuwen het geval. Tegenwoordig zijn er helaas ook andere varianten waarbij het canvas deels- of volledig uit synthetische materialen bestaat, plastic dus, maar dit zou eigenlijk géén canvas mogen heten. Daarom beperk ik mij in dit artikel alleen tot de traditionele variant.

Canvas is een erg stevige en goed bedrukbare stof. Doordat het katoen geweven is krijgt het veel meer sterkte waardoor je er tassen, schoenen, maar ook hele mooie wanddecoratie van kunt maken. Hierdoor is canvas een organisch, natuurlijk maar ook een zeer duurzaam product. Wanneer je écht kwaliteits- canvas van katoen gebruikt kan canvas erg lang mee.

HOE STEVIG IS CANVAS?

Dat hangt heel erg van het gebruikte katoen af, maar ook van de dikte van het canvas. Hoe meer canvas je gebruikt, hoe sterker het wordt. Om enkele voorbeelden te noemen, canvas wordt in autobanden, zeilen van schepen en stormtenten gebruikt. Wanneer je meer canvas gebruikt, neemt de sterkte snel toe. Hierdoor kan een canvasschilderij van Canvas-kopen.nl bij normaal gebruik ook een leven lang, ó langer, meegaan.

HOE LANG BESTAAT CANVAS?

Deze vraag is lastig te beantwoorden. Het hangt van de definitie van canvas af. Canvas zoals wij dat nu kennen, dus gemaakt van fijngeweven katoen, is waarschijnlijk ontstaan rond het jaar 1300. Het oudste, nog bestaande schilderij dateert uit het jaar 1410 én heet “Madonna met engelen”. De kans is echter groot dat canvas al veel langer bestaat en niet bedacht is om op te schilderen. Rond 1300 had je wel wat anders aan je hoofd dan het schilderen op doek.

HET VOORDEEL VAN CANVAS

De voordelen van canvas zijn er veel. Doordat canvas een natuurlijk product is, het is immers gemaakt van de katoenplant, zijn er geen grondstoffen nodig om hier iets moois van te maken. Daarnaast is canvas van katoen een zeer duurzaam product gebleken. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het oudste canvasschilderij al meer dan 600 jaar oud en nog steeds in topconditie. Hierdoor kan een canvasdoek een leven lang mee gaan. Het canvas van Canvas-kopen.nl krijgt na de bedrukking ook nog eens een behandeling waardoor het beter tegen vocht én Uv-straling kan. Hierdoor kun je het canvas zelfs doorgeven aan volgende generaties. Veel duurzamer dan dat wordt het niet!

Wil je onze canvassen bekijken, klik dan hier

Bij Canvas kopen maken wij strikt gebruik van canvas wat volledig aan de BCI- kwaliteitsnormen voldoet. Hierdoor weet je zeker dat je een canvas koopt van hoge kwaliteit met respect voor natuur en milieu.

Hier lees je meer over de BCI- normen: https://bettercotton.org/

Wat is canvas


Wat is canvas, je leest op deze pagina precies wat canvas is en wat je er mee kunt. Canvas kopen is een webshop, maar tevens een informatiepagina over alles wat met canvas te maken heeft. Wil je écht alles weten over canvas, lees deze pagina dan goed door en je bent volledig op de hoogte. 

© 2020 - 2023 Canvas kopen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel